HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ HUKUK ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ II. KURGUSAL DURUŞMA YARIŞMASI | Hukuk Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ
HUKUK ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
II. KURGUSAL DURUŞMA YARIŞMASI

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Çalışmaları ve Araştırma Merkezi tarafından 2023-2024 Bahar döneminde ikincisi gerçekleştirilecek olan Kurgusal Duruşma Yarışması fakültemiz hocalarının danışmanlığında gerçekleştirilecektir. Yarışma yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır.
Fakültemizin Özel Hukuk Bölümü hocaları tarafından kurgulanan olay, Hukuk Fakültemizin internet sitesinde ilan edilecektir. Takımların, ilgili olayı, davacı ve davalı taraflarını temsilen iki ayrı dosya şeklinde hazırlaması gerekmektedir. Hazırlanan dosyalar en geç 16.04.2024 saat 16:00’a kadar Arş. Gör. İ. Uğur SATICI’ya teslim edilmelidir.
Yarışmaya katılan grupların hazırlamış olduğu dosyalar, anonim hale getirilerek jüri üyelerine sunulacaktır. Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda, sözlü aşamaya geçenler 22.04.2024 tarihinde fakültemizin internet sitesinde ilan edilecektir. Sözlü aşamaya geçen takımların tarafı (davacı ve davalı) kura usulüyle belirlenecektir. Sözlü aşama 07.05.2024 tarihinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Binası Kurgusal Duruşma Salonunda jüri üyeleri ve seyircilerin katılımıyla gerçekleştirilecektir.
Birinci ve ikinci olan takım üyelerine ödül verilecektir.

Yarışma Kuralları;
1)Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. ve 4. sınıf öğrencileri yarışmaya katılabilir.
2)Takımlar üçer kişiden oluşacaktır.
3)Yarışmaya başvuruda bulunan her takım, davacı ve davalı taraflarını temsilen iki dosya hazırlayacaktır. Hazırlanan dosyaların başına, her takımın kendi belirleyeceği takım ismi ile takım üyelerinin ad-soyad ve öğrenci numaralarının bulunduğu bir kapak sayfasının eklenmesi gerekmektedir.
4)Hazırlanacak dosyalar A4 kâğıda, Türkçe karakterlerle 12 punto Times New Roman yazı karakteri ve 1.5 satır aralığı ile yazılacaktır. Dipnotlar Times New Roman karakteri, 10 punto ve tek satır aralığı uygulanmalıdır. Davacı ve davalı taraf için ayrı ayrı hazırlanacak dosyalar, her bir dosya için toplam yirmi sayfayı geçmemelidir. Hazırlanan dosyalar, her bir dosya için üç nüsha (basılı) olarak teslim edilmelidir.
5)Takımların hazırlamış oldukları dosyaları, en geç 16.04.2024 saat 16:00’a kadar Arş. Gör. İ. Uğur SATICI’ya hem e-mail (iugur.satici@hku.edu.tr adresine, PDF ve Word formatında) üzerinden hem de elden teslim etmesi gerekmektedir.
6)Sözlü aşamaya katılan takım üyeleri resmiyete uygun kıyafetler ile yarışma salonuna gelecektir.
7)Takımlar, talepleri doğrultusunda kendi aralarından birini takım sözcüsü olarak seçebilirler. Sözcü seçilmesi durumunda sözlü savunmayı yapacak olan kişi sözcüdür; fakat takımlara yöneltilen soruları tüm takım üyelerinin cevaplama hakkı vardır.
8)Takımların yazılı aşamadaki değerlendirmelerinde dikkate alınacak hususlar “hukuki bilginin doğru kullanımı, konuya ilişkin örnek yargı kararlarının belirtilmesi, dilbilgisi kurallarına uyulması, olaya bağlı kalınması ve bir hukukçu adayına yakışır düzeyde kendilerini ifade etmeleri”; sözlü aşamadaki değerlendirmede ise dikkate alınacak hususlar “hukuki bilginin, sürenin, beden dilinin ve üslubun doğru kullanımı, dosyaya bağlı kalınması ve yöneltilen sorulara verilen cevapların yerinde ve hızlı olması” olarak belirlenmiştir.

II. KURGUSAL DURUŞMA YARIŞMASI OLAY METNİ İÇİN TIKLAYINIZ.

YARIŞMA TAKVİMİ
16 Nisan 2024 Salı – Dosyaların Teslimi