Final Sinavi Takvimi Ve Final Sinavlari Hakkinda | Hukuk Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Final Sinavi Takvimi Ve Final Sinavlari Hakkinda

FİNAL SINAVI TAKVİMİ ve FİNAL SINAVLARI HAKKINDA

Sevgili öğrencilerimiz, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Şaban Kayıhan'ın isteği doğrultusunda son iki dönemdir sınav programımızı öğrencilerimizden oluşan bir komisyon eşliğinde yapmaktayız. Sizlerle ekte paylaştığımız sınav takvimi de yine mümkün mertebe sizlerden gelen istekler doğrultusunda hazırlanmıştır. Bunu yaparken tek bir değişkenin nazara alınmadığını da bilmenizi isteriz. Diğer bölümler ile özellikle kalabalık mevcutlu dersler için yaptığımız sınıf paylaşımlarına ve özellikle bizlerin müdahele etme şansına sahip olmadığımız üniversite seçimlik derslerin programına uyma zorunluluğuna ve öte yandan kendi iç dinamiklerimize (bazı dersleri alt sınıftan alan öğrenci arkadaşlarımızın sayısı vb.) rağmen sizlerden gelen isteklerin hemen hemen tamamıyle kabul edildiği bir programı oluşturabildik.

Bu vesile ile öncelikle hepinize başarılar dileriz. Bununla birlikte, huzurlu ve başarılı bir sınav dönemi geçirebilmemiz için başta sınavlarda görevli akademik personelimizin sınav talimatları olmak üzere sınavlarda geçerli genel kural ve ilkelere riayet etmeniz gerektiği hususunu da önemle hatırlatırız.

Malumunuz olduğu üzere, final sınavları bakımından mazeret sınavı hakkınız bulunmamaktadır. Eskilerin tabiri ile söyleyecek olur isek, finalin mazereti bütünlemedir. Öte yandan, adalet değeri peşinde koşacak genç hukukçular olarak, hiçbirimiz, sizlerden bir kişinin bile en ufak bir kopya teşebbüsüne tevessül edeceğine inanmak istemeyiz. Sizlerin, ileride hakimlik, avukatlık vb. meslekleri icra etmenize engel teşkil edecek böylesi bir fiilden köşe bucak kaçmanız elzemdir. Son olarak, hepinizden, sınavlara gireceğiniz duyurulan sınav salonlarında sınava girmenizi de rica ederiz.

Bu ve hayatınızın geri kalan sınavlarında başarılı olmanız dileklerimizle.

DEKANLIK.