Ales Başvurusu Ve Diğer Sinavlar Hakkinda | Hukuk Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Ales Başvurusu Ve Diğer Sinavlar Hakkinda

Değerli öğrencilerimiz,

Hukuk fakültesini bitirdikten sonra birden çok mesleği icra etmeniz mümkün olacak. Özel sektörde çalışmanız mümkün olduğu gibi; kamu sektöründe çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışmanız da gündeme gelecektir. Keza, bir hukukçu olarak hangi sektörde hangi ad altında çalışırsanız çalışın, gerek özel hukuk gerek kamu hukuku gerekse hukuk dışında bir dalda uzmanlaşmak da yüksek lisans ve doktora eğitimi sayesinde imkan dahilindedir.

Ne var ki, tüm bu kısa ve uzun vadeli hedefleriniz için (yüksek lisans-doktora eğitimi; yurt içi ve yurt dışı burslara başvurmak; hakim ve savcılık sınavları; kamu kurumlarında istihdam ve kimi özel kuruluşlarda uzman vb. sıfatlarla çalışmak) ÖSYM tarafından merkezi sistem altında yapılan bazı sınavlara girmeniz ve başarılı olmanız gerekmektedir: YDS, ALES, E-YDS ve KPSS bu sınavlara örnek gösterilebilir. Anılan sınavlar belli aralıklarla belli dönemlerde yapılmaktadır. Bugün itibari ile önümüzde 2015 GÜZ DÖNEMİ ALES SINAVI BAŞVURULARI VARDIR.

Özellikle, Hukuk Fakültemizin 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizin, http://www.osym.gov.tr adresine ulaşarak girmek istedikleri sınavlara ilişkin işlemler bakımından geç kalmamaları hususunu hatırlatırız.

HUKUK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI