Bütünleme Sınavları Ve Yaz Okulu Hakkında Önemli Duyuru | Hukuk Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Bütünleme Sınavları Ve Yaz Okulu Hakkında Önemli Duyuru

Değerli öğrencilerimiz,

İki hususla ilgili olmak üzere şu hususların tarafınızla paylaşılması uygun görülmüştür.

Bunlardan birincisi kimi derslerin aynı saatte bütünleme sınavlarının yapılması zorunluluğuna ilişkindir. Malumunuz olduğu üzere YÖK’nun almış olduğu karar neticesinde toplamda sekiz gün içinde yapmayı planladığımız bütünleme sınavlarımızı yedi gün içinde yapmak zorundayız. Bu bakımdan, özellikle, şehir dışında yaşayan arkadaşlarımızdan gelen yoğun istek neticesinde sınavların son gününü değiştiremememiz etkili olmuştur. Sınav programımızın oluşturulması da yine sizlerden gelen istekler doğrultusunda nihayete erdirilmiştir. Ne var ki, yediden fazla ders alan sınıflarımızın aynı gün iki farklı sınava girmek zorunda kalacakları hususu izahtan varestedir. Bir gün içinde dört farklı saat diliminde sınav yaptığımız düşünüldüğünde, örneğin, üçüncü sınıfların hukuk sosyolojisi dersi ile eşya hukuku sınavlarının aynı gün ve farklı saatlerde yapılması muhtemel bir çakışmayı engellemiş olmaktadır. Ancak, aldığımız tüm bu önlemler, alttan dersi olan öğrencilerimizin kendi dönem sınavları ile alttan aldıkları derslerin sınavlarının aynı saate denk gelmesine engel olamamaktadır.  Önemli olan husus, az sayıda öğrencinin bütünlemeye kaldığı derslerin bir güne konması ve özellikle mümkün mertebe (alttan aldığınız dersleri düşünmeden) her sınıfın her gün bir sınava  girmesidir. Bununla birlikte, örneğin Roma hukukunu alttan aldığı için bu sınavı kendi dönem sınavı olan hukuk sosyolojisi ile çakışan bir öğrencimiz olursa, kendisi sabah öncelikle Roma Hukuku dersinden bütünlemeye girebilecek; sonrasında, asistan arkadaşlarımızın nezaretinde dinlenmesine imkan tanınıp diğer sınavına girebilecektir. Almanca vb. derslerle bizim derslerimizin çakışması halinde de; bu arkadaşlarımızın, sınava girmeden önce sınav görevlisi olan hocalarımıza bilgi vermesi yeterlidir.

Sizlerle paylaşmak istediğimiz ikinci husus ise yaz okuluna ilişkindir. Bu konuyla alakalı sizlerden gelen yoğun istek üzerine, sonradan yaşanacak belirsizlikleri ortadan kaldırmak amacıyla; ilkelerimizi web sayfamızda yayınladık. Bu ilkelerin bütün öğrencilerimiz için yeknesak bir şekilde uygulanması kaçınılmazdır. Fakülte olarak maksadımız, temel hukuk derslerinin tamamında yaz okulu açmaktır. Yaz okulu programında görev alacak hocalarımızla görüşmelerimizde son aşamaya gelinmiş ve nihayete yaklaşmış bulunuluyor. Gerek programın oluşturulması gerekse takvimin hazırlanması her bir ders ve hocamız için ayrı ayrı plan yapılmasını gerektirmekle birlikte; umut ediyoruz ki; sizlerle bu hafta sonu itibari ile programımızı paylaşacağız.

Sevgilerimizle.

Dekanlık.