HASAN KALYONCU
ÜNİVERSİTESİ

Hukuk Fakültesi

Enerji Hukuku Sertifika Programı Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Gerçekleştirildi

Yayın Tarihi: 08.05.2015

LinkedIn'de Paylaş

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından Enerji Hukuku Sertifika Programı düzenlendi. Program kapsamında küresel ve ulusal düzeyde enerji politikaları ile Enerji Hukuku  ele alındı. Programın ilk gününde Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu üyesi Alparslan BAYRAKTAR ve Av. Feridun İZGÜ sunumlarını gerçekleştirdi. İlk oturumda konuşmacı olan Alparslan BAYRAKTAR Regülasyon Teorisi, EPDK ve Enerji Piyasasının Diğer Aktörleri, Enerji Piyasasına İlişkin Genel Değerlendirme üzerine bilgi verdi. Enerji Piyasasını düzenleme ve denetimle görevli EPDK’nin uygulamaları ile ilgili sunumunu gerçekleştiren BAYRAKTAR kurumun vizyonunu ve çalışma prensiplerini anlattı.

Av. Feridun İZGÜ “Elektrik Enerjisine İlişkin Temel Esaslar, Tarihi Gelişim ve Güncel Gelişmeler” başlığı altında geçmişten günümüze Enerji Hukuku’na ilişkin konuları değerlendirdi. Özellikle Enerji Piyasası’nda faaliyet gösteren teşebbüslerin Enerji Piyasası’na ilişkin mevzuata uyumunu değerlendirdi. EPDK tarafından çıkarılan yönetmelikler ve Kurul kararlarının piyasaya yansımalarını somut örnekler üzerinden anlattı.

Programın ikinci gününde EPDK bünyesindeki enerji uzmanlarının piyasalar bazında enerji hukuku yaklaşımlarına yer verildi. EPDK uzmanı Hasan Emrah ÇELEBİOĞLU petrol piyasasını Ali Kemal KILAVUZ LPG piyasasını değerlendirdi. Bu piyasalarda teşebbüslerin faaliyetlerini ve EPDK’nin bu alanlardaki uygulamaları arasındaki yaklaşımını ele alan uzmanlar enerji hukuku alanında yetişmiş nitelikli hukukçulara özel sektörde ve Kurul bünyesinde ihtiyaç olduğunu aktardı. Konuşmacılara ödülleri Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ömer Bağcı tarafından takdim edildi. Katılımcılara Enerji Hukuku Sertifikaları verildi.