Duayenlerin Gözünden Hukuk | Hukuk Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

HUKUK FAKÜLTESİ

Duayenlerin Gözünden Hukuk

Duayenlerin Gözünden Hukuk


Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ‘Hukuk Gündemi 1’ konferansına ev sahipliği yaptı. Önemli hukukçular ve çevre il ve ilçelerden önemli protokollerin katıldığı konferansta ‘Duayenlerin Gözünden Hukuk’  tüm detaylar ele alındı.

HKÜ KKM’de düzenlenen program; Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yargıtay üyesi Fatma Akyüz, Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Gaziantep Baro Başkanı Av. Bektaş Şarklı, EPDK Kurul Üyesi Abdullah Tancan, 2. Sulh Ceza Hakimi Ulaş Buran ilk oturumda, Gaziantep Ceza Savcısı Ercan Özaltınbulak, Aksen Hukuk Bürosu Av. Muhammet Aksan, DEU Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Veli Özer gibi önemli katılımcıların katılımıyla 2 oturumda yapıldı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Hukuk Fakültesi , Hukuk Fakültesi Öğrenci Kulübü Kalyoncu Law Academy (KLA) ile düzenlenen “Duayenlerin Gözünden Hukuk”  konferansı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi KKM’de gerçekleştirildi. Hukuk Gündemi 1’ konferansı, Rektör Prof.Dr. Tamer Yılmaz ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr Şaban Kayıhan’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tamer Yılmaz açılış konuşmasında;  HKÜ 3. Nesil, yenilikçi ve girişimci bir üniversite. 3. nesil üniversiteler sizlere birçok hizmeti aynı anda sunabilen ve sizin istediğiniz eğitimi verebilen üniversitelerdir. Ayrıca günümüzde yeni nesil üniversitelerde daha pro-aktif bir eğitim mevcut. Pro-aktif eğitim ne demek; birşey yapmaya karar verdiğinizde ona önceden aksiyon göstermek. İşte burada yine çok şanslısınız çünkü bizim üniversitemizde pro-aktif bir eğitim var. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okumanın ayrıcalık olduğunu biliyorum. Üniversite olarak, bu ayrımcılığı ciddi bir şekilde yukarılara çekmek ve bu sıralarda okumaya hak kazanmanın çok ileri bir ayrıcalık olmasıyla ilgili bir aksiyonumuz var” dedi.

HKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şaban Kayıhan ise; “Bizleri kırmayarak buralara gelen önemli hukukçu meslektaşlarıma teşekkür ederek başlamak isterim. Bugün burada hukuk alanının duayenlerini ağırlıyoruz. Duayenler, öğrencilerimize yaşam boyu işlerine yarayacak olan önemli bilgileri burada aktarıyor. Duayenlerin hayat boyu görev yaptıkları yerler ile ilgili aktardıkları hayat tecrübeleri sayesinde, öğrencilerimize faydalı olacak çıkarımlar bugün HKÜKKM’de konuşulacak. Temennim anlatılan hayat tecrübelerinin öğrencilerimize ışık tutması yönündedir” dedi.

Büyük ilgi gören ‘Duayenlerin Gözünden Hukuk Konferansı’, oturumlara katılanların hayat tecrübelerini ve hukuki deneyimlerini anlatmasıyla yapıldı. Konferans yoğun katılım ve ilginin ardından soru-cevap kısmı ile son buldu.