Özel Hukuk Yüksek Lisans Programı Ders Kayıtları Hakkında | Hukuk Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Özel Hukuk Yüksek Lisans Programı Ders Kayıtları Hakkında

Değerli öğrencilerimiz,

Özel Hukuk Yüksek Lisans programı 2016/2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi ders kayıtları için yüksek lisans ders kayıt formunu doldurup imzaladıktan sonra danışmanınızın onayına sunmanız gerekmektedir. Danışmanınızın onayından sonra ilgili formu Sosyal Bilimler Enstitüsüne teslim etmeniz gerekmektedir. Ayrıca seçmiş olduğunuz derslerin listesini danışmanınıza e-posta atarak da bildirmeniz gerekmektedir.

Özel Hukuk Yüksek Lisans Programı kapsamında 2016/2017 Bahar Dönemi ders programında açıklanan derslerden ders seçimlerinizi yapınız.  Ders seçimleri ile ilgili esaslar şu şekildedir;

1) Yüksek lisans programının ders aşaması iki dönemden oluşmaktadır. Her bir öğrenci iki dönemde toplam sekiz dersi başarılı olarak vermelidir.

2) Ders programında gösterilen "Seminer" dersi ile "Bilimsel Araştırma Yöntem ve Teknikleri" dersleri zorunlu, diğerleri seçimlik derslerdir.

3) Ders aşamasının ilk döneminde olan öğrencilerimiz yalnızca seçmeli ders alabilirler ve toplam dört ders almaları gerekmektedir.

4) Ders aşamasının ilk dönemini tamamlamış öğrencilerimiz biri "Seminer" ve diğeri "Bilimsel Araştırma Yöntem ve Teknikleri" olmak üzere iki zorunlu dersi ve ek olarak programda gösterilen seçimlik derslerden ikisini alacaklardır.

5) Daha önceki dönemlerde ders almış ve bir ya da bir kaç dersten başarısız olmuş öğrencilerimiz daha önce başarısız oldukları dersin yerine bu dönem açılan seçimlik derslerden birini alabilirler. (Bu hususu ders kayıt formunda ve danışman hocanıza gönderdiğiniz e-postada göstermeniz gerekmektedir, aksi takdirde yerine ders işlemi yapılamayacaktır)

Ders seçimlerinizi bu hafta içerisinde tamamlamanız gerekmektedir. Başarılar dileriz.

Notlar:

1) Ders kayıt formunu indirmek için tıklayınız.

2) Özel Hukuk Yüksek Lisans Ders Programı için tıklayınız.