Özel Hukuk Uygulamaları I Dersi Vize Sınavı Hk. Önemli Bilgilendirme | Hukuk Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Özel Hukuk Uygulamaları I Dersi Vize Sınavı Hk. Önemli Bilgilendirme

4. Sınıf Seçimlik Dersi Özel Hukuk Uygulamaları dersinin 19 Kasım 2016 tarihinde yapılacak (vize) ara sınav yerine geçmek üzere Yargıtay Kararı Değerlendirilmesi şeklinde ödev çalışması yapılacak ve ara sınav notu bu ödev çalışması karşılığında verilecektir.

Yapılacak çalışma, Yargıtay kararı incelemesi şeklinde olacak ve çalışma konusu ve esasları aşağıdaki şekilde olacaktır:

1)  2 farklı konuda  2 ayrı Yargıtay Kararı İncelemesi (tahlili) yapılacaktır.

2)   İlk ödev  inceleme konusu, dersi alan öğrenciler tarafından Kazancı ve diğer hukuk sitelerindeki ' AİLE HUKUKU ( EVLENME- Evlenme ehliyeti- Evlenmenin Butlanı-Evlenmenin iptali- veya BOŞANMA-    Nafaka-Tazminat Türleri)  konusuna ilişkin olacaktır.

3) İkinci konu ise Satış Sözleşmesi ( Kuruluşu-Unsurları-Hasarın ve yararın İntikali-Zapta Karşı Tekeffül, Maddi Ayıplar nedeniyle satıcının tekeffülü ve bunun sonuçlarına ilişkin olarak yapılacaktır.

3)Bu iki konuya ilişkin 2 ayrı Yargıtay kararı tahlili yapılırken önce olay kısaca özetlenecek arkasından  İlk derece mahkemesinin kararı, Yargıtayın onama ve bozma kararı içtihatlar, doktrin görüşü ve sizin görüşünüz (karara katılıp katılmadığınız ve bunun gerekçesi ) belirtilecektir.

4) Bu iki kararla ilgili ödev el yazınızla ve okunaklı olarak gerektiğinde kanun maddesi de verilerek hazırlanacaktır.

5) Bu iki ödevle ilgili olarak ortalama 2 yaprak (4 sayfa) A4  kağıdı yeterli olacaktır.

6) Bu çalışmanın teslim süresi (teslim edileceği son tarih) 7 Aralık 2016
   Çarşamba günüdür.
7) Bu çalışma Ar. Gör. Mustafa Fikri Gemici veya dersin hocası Prof.Dr.  A. Nadi
    GÜNAL'a, çalışmanın başına Adınız Soyadınız numaranızı yazarak  teslim