Ömer Bağci Tarafindan Verilen Kat Mülkiyeti Ve Azinlik Taşinmazlari İsimli Yüksek Lisans Dersleri Hakkinda | Hukuk Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIMIZ,
HEMEN AŞAĞIDA, HKÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ BÜNYESİNDE YÜRÜTTÜĞÜMÜZ YÜKSEK LİSANS DERSLERİMİZE İLİŞKİN ÖDEV LİSTELERİ YER ALMAKTADIR. GÖRÜLECEĞİ ÜZERE, BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ ÖDEV ALMAMIŞ DURUMDADIR.
BENİM SİZLERDEN RİCAM, KONUYA YÖNELİK BİR ÖDEV KONUSU ÖNERİSİNİN SİZLERDEN GELMESİ. BU VESİLE İLE, EN GEÇ 8 NİSAN 2016 CUMA TARİHİNE KADAR ÖDEVLERİNİZİ SEÇEREK MUSTAFA FİKRİ GEMİCİ ARKADAŞIMIZA BİLDİRMENİZİ TALEP EDERİZ. BEN BİLDİRDİĞİNİZ KONULAR ÜZERİNDE 9-10 NİSAN TARİHLERİNDE ÇALIŞIP GEREKLİ GÖRDÜĞÜM DÜZELTMELERİ YAPMA HAKKIMI SAKLI TUTUYORUM. LİSTENİN SON HALİNİ 11 NİSAN 2016 PAZARTESİ GÜNÜ SİZLERLE YAYINLAMAYI UMUYORUM. ÖDEVLERİNİZİ TERCİHEN İKİ YA DA ÜÇ KİŞİLİK EKİPLER HALİNDE YAPMANIZ UYGUN OLACAKTIR.

KAT MÜLKİYETİ HUKUKU ÖDEV LİSTESİ

1)      İrem KAYSI; Kat Mülkiyetinde Ortak Yerler.
2)      Dilan ENSARİ-Ezgi TOPÇU; Kat Mülkiyetinde Yönetim Planı (12 parsel üzerine inşa edilen, 9 blok (4’ü 5 katlı ve 5’i 8 katlı), 20 villa, 3 havuz (birini yalnızca villalar kullanmak istiyor, diğer ikisini ise geri kalan 9 blok kullanacak) var. Parsellerden birinin üzerinde bloklara özgülenen havuzlar var. Parsellerden bir tanesi yalnızca otopark olarak kullanılıyor (Açık otopark; yalnızca misafirler kullanacak). Bloklarda oturanlar, blokların altına yapılan kapalı otoparkları kullanacak.). villalar 3 parsele yayılmış durumda bir parselde 8, diğerinde 8 villa ve üçüncü parselde 4 villa+havuz var). 8 katlı blokların birinin üstünde helikopter pisti var ve tüm site sakinleri faydalanabilecek)
3)      Erol KARA-Davut YILMAZ-Muhammed BAKAN; Kat maliklerinin yönetime müdahalesi (Yönetim kurulu kararlarına karşı bir kat maliki ne yapabilir? Nasıl ve neye dayanarak itiraz edebilir? İptali, butlanı ya da yokluğunun tespiti için dava açabilir mi? Kat malikleri kurulu kararına rağmen yönetim kurulu bir başka karar alabilir mi?)

Ödev Almayanlar:

20)   Adalet ÇINGI
21)   Seyfullah ORDUERİ

AZINLIK TAŞINMAZLARI HUKUKU ÖDEV LİSTESİ

1)      Mehmet UÇAR; Osmanlı Toprak Düzenine İlişkin Kanunlaşma Düzeni (Islahat ve Tanzimat Fermanları ile Azınlıklara Tanınan Haklar ve Kanunların Uygulaması).
2)      Ali İhsan ALKIŞ – Muhammed AYDIN – Dilan ENSARİ; Emval-i Metrukelerde Tazminat Meselesi.
3)      Ayşe AKAY – Ezgi TOPÇU – Aslı ÖZDİL – Hakan GENCER; Emval-i Metruke Mevzuatının AİHS Bakımından Değerlendirilmesi.
4)      Muhammed BAKAN ; Yunan Taşınmazlarının Tabi Olduğu Hukuki Rejim.
5)      Erol KARA-Davut YILMAZ; Mısır-Türkiye Emlak Uyuşmazlıkları (Araştırma niteliğinde bir ödev olacak) (1983 türk-Mısır Emlak Komisyonu)

Ödev Almayanlar:

1)      Ali AYDEMİR