Miras Hukuku Vize Sınavı Hakkında | Hukuk Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Miras Hukuku Vize Sınavı Hakkında

İndirmek için tıklayınız.

Miras Hukuku Vize Sınavı Hakkında

DEĞERLİ ARKADAŞLAR,
MİRAS HUKUKU I DERSİ İLE ALAKALI OLARAK DERSİ ALAN ÖĞRENCİLERİMİZ İKİ TERCİH İLE KARŞI KARŞIYADIR. DİLERSENİZ, AŞAĞIDAKİ ÜÇ SORUDAN OLUŞAN ÖDEV YOLUNU TERCİH EDECEKSİNİZ DİLERSENİZ VİZE SINAVINA GİRECEKSİNİZ.
VİZE SINAVIMIZ, DAHA ÖNCE KARARLAŞTIRILAN VE SİZLERLE DE PAYLAŞILAN 01.12.2015 SALI GÜNÜ SAAT 16.30 DA YAPILACAKTIR. VİZE SINAVINA GİREN ÖĞRENCİLERİMİZ ÖDEV VERMEK HAKKINI YİTİRECEKTİR. ÖDEVLER 10 ARALIK 2015 PERŞEMBE DERS SAATİNDE TESLİM EDİLECEKTİR.
ÖDEV YAPACAK ARKADAŞLARIMIZ AŞAĞIDAKİ ÜÇ SORUYU; TOPLAMDA ÜÇ SAYFAYA VE HER BİRİ BİRER SAYFA OLMAK ÜZERE KENDİ ELYAZILARI İLE HAZIRLAYACAKTIR.
1. Ölüme bağlı tasarrufların şekilleri hususunda kanun koyucunun yaklaşımını açıklayınız. Yazılı şekil kurallarının hangi yönlerden ağırlaştırıldığını hem elyazısı ile vasiyetname hem de resmi vasiyetname açısından değerlendiriniz.
2. Bir kişi, elyazısı ile vasiyetname düzenledi; vasiyetname metnini baştan sona eli ile yazdı; imzaladı; o sırada yanında olan ve onu vasiyetname düzenlemeye teşvik eden iki yakın arkadaşı da "Biz vasiyetname düzenleyeni ehil gördük" şerhini düşerek vasiyetnameyi tanık sıfatı ile imzaladılar. Bu vasiyetname geçerli midir? Niçin?
3. 1985 yılında düzenlenen bir elyazısı ile vasiyetnamede düzenleme yeri yazılı değildi; vasiyetçi 2011 yılında öldü. Söz konusu vasiyetname geçerli midir? Niçin?