Borçlar Hukuku Genel Hükümler Final İmtihanı Hk. | Hukuk Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Borçlar Hukuku Genel Hükümler Final İmtihanı Hk.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencilerinin Dikkatine:

Borçlar Hukuku Genel Hükümler Final İmtihanı Hakkında Açıklama

Final imtihanında bir olay ve bu olay ile bağlantılı 14 soru bulunmaktadır. Sizlerden gelen talep doğrultusunda soruları size bırakmadım. Bir de ödül sorusu bulunmaktadır. 15. soru olan ödül sorusunun değeri 10 puandır. Bu soru ile birlikte 110 puan üzerinden değerlendirme yapılacaktır. Özellikle ödül sorusunu boş bırakmamanızı tavsiye ediyorum.

Olayı çözerken kitaptaki bilgiyi aynen aktarmaktan çok yazdığınız gerekçe önemlidir. Gerekçeniz doğru olmak kaydıyla, farklı bir sonuca ulaşsanız bile puan alırsınız. Bu cümleden olmak üzere, doktrindeki hangi görüşü kabul ettiğiniz de benim açımdan önem arz etmemektedir.

Lütfen olayı ve soruları dikkatli bir biçimde okuyup, problemin hangi hukuki müessese ile ilgili olduğunu doğru bir biçimde tespit etmeye çalışınız. Bu tespiti doğru yaparsanız işiniz kolaylaşacaktır.

Cevap anahtarı  bir kaç gün içinde yayınlanacaktır. Varsa itirazlarınızı facebook sayfamdan bana iletebilirsiniz. Not talebi dışındaki her türlü talebiniz ve itirazınız titizlikle incelenecektir.

Süre 120 dakikadır. Kâğıt sınırlaması yoktur. Mümkünse tükenmez kalem kullanınız. Yazılarınızın okunaklı olmasına özen gösteriniz. Değerlendirme yapılırken dil, üslup, hukukî kavramların doğru kullanılıp kullanılmadığı gibi hususlara dikkat edilecektir. Gerekçesiz cevaplar dikkate alınmaz. Her türü kitap, not, kanun vs. serbesttir. Ancak cep telefonu vb. iletişim araçları kullanılamaz. Kitap, defter, kanun, not vb. materyallerin alış verişi yasaktır.

Hepinize başarılar diliyorum.

Prof. Dr. Şahin AKINCI