4. Sınıf- Hukuk Uygulamaları Dersi Hakkında Duyuru | Hukuk Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

4. Sınıf- Hukuk Uygulamaları Dersi Hakkında Duyuru

4. Sınıf hukuk uygulamaları dersi için, "6769 sayılı Sınaî Mülkiyet Kanunu- Marka"  konusunda ödev teslimi yapılacaktır. Ödevler 4-10 sayfayı geçmeyecek şekilde, Word programına yazılacak ve mail olarak gönderilecektir. Ödev konuları şu şekildedir:

1- Markanın tescilinde mutlak red nedenleri [m. 5] (Fatma Yılmaz-Bilgen Ürkmez)
2- Markanın tescilinde nispi red nedenleri [m.6] (Merve Hasüs-Muhammet F. Güvenç)
3- Marka lisans sözleşmeleri (O Yuşa Kubat [m. 24, 158]
4- Markanın Hükümsüzlüğü [m. 25, 27] (Merihan Karahan -Bermal Kutlu)
5- Marka İptal nedenleri ve süreci [m. 26, 27] Züleyha Torun
6- Marka Hakkına Tecavüz Fiilleri [m. 29] (Haydar Kada-İlyas Yılmaz)
7- Sınai mülkiyet haklarında ortak hukuki işlemler (m. 148) [Raziye Karakılçık-Elif İnanç)]
8- Sınai mülkiyet hakkı tecavüze uğrayan hak sahibinin ileri sürebileceği talepler (m. 149) [Veysi Atay].
9- Tazminat talepleri ve usuli hükümler [m. 150-151,-152-153, 156] [Engin Kızıltaş-Emrah Uyanık]

Ödevler, en geç 7 Haziran 2017 günü bitimine kadar mail ortamında "tamer.bozkurt@hku.edu.tr" adresine gönderilecektir.